soal ukk bahasa inggris sd kelas 1 (1)

22 

Loading....

Loading....

Loading....

Loading....

Loading....

Teks penuh

(1)

Soal UKK Bahasa Inggris SD Tahun Ajaran 2016/2017 Kelas I

Mata Pelajaran : BAHASA INGGRIS

Sat. Pendidikan : SD__________________

Kelas : I (Satu)

Nama Guru :______________________

PETUNJUK UMUM

1. Tulis nomor dan nama Anda pada lembar jawaban yang disediakan 2. Periksa dan bacalah soal dengan teliti sebelum Anda bekerja 3. Kerjakanlah soal anda pada lembar jawaban

4. Gunakan waktu dengan efektif dan efisien

5. Periksalah pekerjaan anda sebelum diserahkan kepada Pengawas

Answer The questions below by choosing the right answer between a, b, or d Text for number 1 to 3

I always go to school everyday

In the classroom there are kinds of things the watch is green and the chalk is colourful the ruler is brown

1. In the classroom there are kinds of .... a. think

b. that c. things

2. The chalk is .... a. colourful b. red c. blue

3. What is brown in classroom? a. ruler

b. chalk c. watch

4. RABBIT : ar - ei - bie - bie - ai - ... a. bie

b. sie c. tie

(2)

b. en c. el

6. Nadin : "Hello Chandra, how are you?" Chandra : "...."

a. I'm fine thank you b. Good bye

c. Good morning

7. Teacher :"Good bye students." Students:"...."

a. Good morning teacher b. Good afternoon teacher c. Good bye teacher

8. Nisa : "Excuse me, what is your name?" Nira : "... is Nira."

a. Hello b. I'm fine c. My name

9. This is my ... (mata) a. nose

b. eyes c. chin

10. I can hear the sound with my .... a. eyes

b. cheek c. ears 11. The sky is .... a. blue b. red c. yellow

12. My hair is .... (hitam) a. purple

b. black c. yellow

13. Banana is .... (kuning) a. yellow

(3)

14. We meet Mr.Benny in the morning. We say .... a. Good bye

b. Good morning c. Good night

15. There ... a book in the bag. a. is

b. are c. were

16. I have .... books. (enam belas) a. fourteen

b. fifteen c. sixteen 17. 8 + 7 = ... a. fourteen b. fifteen c. sixteen

18. 20 - 8 = .... a. twelve b. thirteen c. fourteen

19. I write on my book with my .... a. ruler

b. eraser c. pencil

20. I read a .... in the library. a. bag

b. pencil case c. book

21. Arrange the words! are - three - apples - there. a. are there apples three b. there are three apples c. three apples are there 22. Do ... like water melon? a. you

(4)

23. Riana eats .... (nanas) a. apple

b. pineapple c. mango

24. Mario : "What are there?"

Tio : "There ... seven durians." a. are

b. is c. was

25. Mango, avocado, apple and orange are the name of .... a. vegetables

b. animals c. fruits

26. My mother is cooking .... (bayam) a. garlic

b. spinach c. cucumber

27. Diana : "Do you like carrot?" Juy : " ...."

a. Yes, I do b. No, I do c. Yes, we are

Text for number 28 to 30 My mother cooks soup

She needs carrot, cabbage, brocolli and potato

I like soup

This soup is very delicious

28. My mother cooks .... a. soup

b. cabbage c. chili

29. She needs .... to make soup. a. durian

b. spinach c. carrot

(5)

b. sweet c. delicious

Text below is for number 31 to 35 My name is Budi

I have a sister she is Wati

My father is Mr.Hadi My mother is Mrs.Hanna My father is a doctor I have two uncles

they are Mr.Derry and Mr.Dani

31. Budi has ... sister. a. one

b. two c. three

32. Mr.Hadi is Budi's .... a. mother

b. father c. uncle

33. Budi's mother is .... a. Wati

b. Mrs.Hanna c. Mrs.Wina

34. Budi has .... uncles. a. two

b. three c. one

35. Mr.Hadi is a .... a. teacher b. pilot c. doctor

36. Spinach, cucumber and long bean are the name of ... a. fruits

b. vegetables c. colours

37. apple is ... (merah) a. red

(6)

c. purple

38. I like .... (belimbing) a. starfruit

b. durian c. watermelon

39. .... pencil, book, pens and ruler in my bag. a. this is

b. there are c. there is

40. Tiara : "What is that?" Revan : .... a mango. a. this is

b. that is c. there are II. Write in English! 41. Apa kabarmu? = .... 42. Selamat siang = ... 43. Terima kasih = .... 44. Bawang merah = .... 45. Bawang putih = .... 46. Mangga = .... 47. Jeruk = .... 48. Ayah = .... 49. Ibu = .... 50. Nenek = ....

III. Arrange the words! 51. is - that - book - a . 52. is - this - what? 53. like - I - banana. 54. two - are - pens - there. 55. are - you - how?

1V. Fill in the blanks with the correct answer! 56. 5 + 4 = ....

57. 10 + 10 = .... 58. 15 - 10 = ....

59. ar - yuw - el - ie - ... = r u l e r 60. b a g = bie - ei - ...

(7)

1. c 11. a 21. b 31. a 2. a 12. b 22. a 32. b 3. a 13. a 23. b 33. b 4. c 14. b 24. a 34. a 5. b 15. a 25. c 35. c 6. a 16. c 26. b 36. b 7. c 17. b 27. a 37. a 8. c 18. a 28. a 38. a 9. b 19. c 29. c 39. b 10. c 20. c 30. c 40. b II.

41. how are you? 42. good afternoon 43. thank you 44. onion 45. garlic 46. mango 47. orange 48. father 49. mother 50. grandmother

III.

51. that is a book. 52. what is this? 53. I like banana. 54. there are two pens. 55. how are you?

Figur

Memperbarui...

Referensi

Memperbarui...