130 Contoh Soal UTS BAHASA INGGRIS Kelas 10 SMA MA Semester Genap

32  901  Download (16)

Full text

(1)

Soal UTS PKN Kelas 10 SMA/MA

130+ Contoh Soal UTS BAHASA INGGRIS Kelas 10 SMA/MA Semester Genap Terbaru - Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UTS BAHASA INGGRIS Kelas 10 SMA/MA ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UTS BAHASA INGGRIS Kelas 10 SMA/MA.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal UTS BAHASA INGGRIS Kelas 10 SMA/MA

PETUNJUK UMUM

1. Tulis namamu di sudut kanan atas 2. Bacalah setiap soal dengan teliti.

3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.

4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada Pengawas/Guru

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

1. Thank you so much for helping me. I relaly... it a. accept

b. agree c. appreciate d. deserve e. love Jawaban: c

Pembahasan: kata yang tepat untuk mengisi titik-titik tersebut adalah appreciate, yang artinya menghargai

2. A thousand thanks for all you hard work. I shall never.. it. a. forego

(2)

Pembahasan: kata yang paling tpeat untuk mengisi titik-titik tersebut adalah forget, yang artinya melupakan

Artikel lainnya: Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya ~ Pilihan Ganda

3. Thank you for all you’ve done from the...of my heart a. base

b. foundation c. end

d. bottom e. inside Jawaban: d

4. She.. that TV shows five times. a. had

b. has c. has seen d. saw e. is

Jawaban: c

Pembahasan: present perfect tense

5. .... there ever been a war in the United States? a. has

b. have c. had d. is

e. are Jawaban: a

Pembahasan: present perfect tense

6.... you watched the movie yet? a. are

b. have c. has d. can e. do

Jawaban: b

(3)

7. Rani...her homework yet a. finish

b. has not finished d. finished

e. was finished Jawaban: c

Pembahasan: present perfect tense

8. I don’t like going out...night a. in

b. on c. at d. with e. or

Jawaban: c

Pembahasan:preposisition yang tepat untuk digunakan sebelum kata night adalah at

9. i’ll see you..Friday a. at

b. in c. or d. on e. width Jawaban: d

Pembahasan: preposition yang tepat untuk diguakan sebleum kata Friday adalah on

10. Columbus made his first voyage from Europe to America.... 1942 a. at

b. in c. on d. with e. or

Jawaban: b

Pembahasan: preposition yang tepat untuk digunakan sebelum 1942 adalah in.

11. Terry : “Andy, I think you’re the best one.” Andy : “....”

(4)

d. Thank you

e. you’re kidding me Jawaban: d

Pembahasan: Andy mengucapkan terima kasih karena Terry telah memujinya.

12. Doctors...many deadly diseases. a. have cured

b. cure c. cured d. are cure e. has cured Jawaban: a

Pembahasan: present perfect tense

13. Will you be here.... the weekend? a. in

b. or c. and d. or e. at

Jawaban: e

Pembahasan: preposition yang tepat untuk digunakan sebelum kata-kata the weekend adalah at

14. Jean : “ I won a quiz and got new bicyle.” Erni : “...”

a. of course

b. congratulations c. don’t mention it d. thank you e. you’re welcome Jawaban: b

Pembahasan: Eva mengucapkan selamat kepada Sandra yang telah memenangkan kuis

15. The rain... since last morning a. stop

b. hasn’t stopped c. is stop

(5)

Jawaban: b

Pembahasan: present perfect tense

16. My English...really... since I moved to Australia a. had/imrove

b. has/improved c. is/improving d. are/improved e. will/improve Jawaban: b

Pembahasan: Present perfect tense

17. Ami: “May I see your dress?” Icha : “Of course, here it is.” Ami : “What a nice dress.” Icha : “ .... “

a. thanks b. I’m sorry c. congratulations d. not at all

e. nevermind Jawaban: a

Pembahasan: Icha mengucapkan terima kasih karena Ami memuji gaunnya.

18. Ina : “Happy Birthday, Susi.” Susi : “Thanks.”

Ina : “It’s a gift for you.” Susi :...

a. of course

b. congratulations c. nevermind

d. wow, how nice it is e. ok

Jawaban: d

19. Do you work...the evening? a. in

(6)

Jawaban: a

20. Have you ever...him? a. been met

b. met c. meet d. meeting e. been meeting Jawaban: b

Pembahasan: Present perfect tense

21. Mr. And Mrs. Anandra... that house in 1987 a. has bought

b. have bought c. bought d. buy

e. are buying Jawaban: b

Pembahasan: Present perfect tense

22. I ...any parties since I lived in this town a. attend

b. attended c. has attended d. have attended e. am attending Jawaban: d

Pembahasan: Present perfect tense

23. Anna... (not see) the movie “Inception” in the cinema yet. a. is not seeing

b. doesn’t see c. didn’t see d. have seen e. hasn’t seen Jawaban: e

Pembahasan: Present perfect tense

24. My birthday party will be celebrated .... Sunday .. 07.30 p.m. a. in – at

(7)

c. in – on d. on – in e. at – on Jawaban: b

25. They have visitid their grandmother.... a. several times

b. today c. last week d. yesterday e. two days ago Jawaban: a

Pembahasan: Present perfect tense

26. This is an expression of surprising.... a. thank you

b. I don’t believe that c. I’m fine, thank you d. I’d love you

e. I’m sorry to hear that Jawaban: b

27. I’m tired. I’m (go) to bed now. a. gone

b. goes c. go d. going e. go on Jawaban: d

Pembahasa: present continous tense

28. Lisa is (stand) between Rina and Anne a. stand up

b. stands c. sitting d. standing e. sit down Jawaban: d

Pembahasan: Present continous tense

(8)

Lusy : ..., tell me that’s not true. a. that’s allright

b. Oh no

c. Don’t mention it d. Thank you e. Congratulations Jawaban: c

Pembahasan: Reno menerima undangan dari Yuni untuk makan malam bersama saudara Dimas pada hari Sabtu.

30. The population of the world....very fast. a. is rising

b. rising c. rise

d. being rise e. been rise Jawaban: a

Pembahasan: present contoinous tense

31. Yumi : “I’d like to invite you to have a dinner on Saturday night.” Reno : “...”

Yumi : “Ok, I’ll wait for you.” a. that’s impossible

b. sorry, I can’t

c. Thank you. I;d love to d. Congratulations e. I’m sorry to hear that Jawaban: b

Pembahasan: Lusy tidak percaya bahwa sepeda motor Edwin hilang

32. You’re (work) hard today a. is work

b. be working c. working d. worked e. was work Jawaban: c

Pembahasan: present continous tense

(9)

b. raining c. will be rain d. isn’t raining e. wasn’t rain Jawaban: d

Pembahasan: present continous tense

34. This is an expression of disbelief... a. OK, see you then

b. not at all

c. thanks for coming d. tell me that’s not true e. don’t forget

Jawaban: d

35. Is Suzan (work) this week? a. worked

b. working c. been worked d. works

e. will work Jawaban: b

Pembahasan: present continous tense

Look at the picture!

Questions no. 36 to 41 based on the picture above!

36. Gina is standing....Rico a. opposite

b. behind c. in front of d. beside e. outside Jawaban: c

Pembahasan: Gina berdiri di depan Rico

37. Standy is sitting....John and Ben. a. left

(10)

e. under Jawaban: d

Pembahasan: Sandy duduk di antara John dan Ben

38. Adam is standing...Ben a. behind

b. in front of c. under d. beside e. between Jawaban: b

Pembahasan: Adam berdiri di depan Ben

39. Sandy is sitting....Ben a. behind

b. left c. beside d. between e. in front of Jawaban: c

Pembahasan: Sandy duduk disamping Ben

40. John is sitting...Sandy. a. under

b. next to c. outside d. between e. behind Jawaban: b

Pembahasan: John duduk disamping Sandy

41. Gina is standing....John a. next to

b. behind c. in front of d. beside e. between Jawaban: c

Pembahasan: Gina berdiri di depan John

(11)

a. is driving b. is driven c. driven d. will driving e. is drives Jawaban: a

Pembahasan: Present continous tense

43. Andi : “I’d like to invite you and our freinds to come to my father’s villa.” Rony: “....”

Andi : “Ok, don’t forget.” a. thanks

b. I’m sorry c. congratulation d. Thanks, I’d love to e. nevermind

Jawaban: d

Pembahasan Ronny menerima undangan untuk datang ke penginapan milik ayahnya Andi

44. Ina : “Did you see my wallet? I lost my wallet since last morning’ Susi : “....”

a. that’s good idea

b. Oh, really? I’m sorry to hear that c. nevermind

d. wow, how nice it is e. OK

Jawaban: b

45. Jack : Are you free on Sunday morning? Tom : ...., I have a plan

Jack : It’s ok

a. I’m awfully sorry b. That’s good idea c. Tell me that’s not true d. Ok, see you there e. I’ll come

Jawaban: a

Pembahasan: Tom sudah memiliki rencana untuk hari Minggu pagi.

(12)

a. is going to b. go to c. will go to d. going to e. is gone Jawaban: a

Pembahasan: simple future tense

47. “Would you like to come over for dinner next Saturday?” What does the sentence tell about?

a. Announcement b. advertisement c. invitation d. gratitude e. apologize Jawaban: c

Pembahasan : kalimat tersebut merupakan kalimat undangan

48. Barbara works for a company .... makes washing machines. a. who

b. will c. if d. that e. and Jawaban: d

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tsebut adalah that

49. The book is about a girl .... won the race a. which

b. and c. who d. that e. if

Jawaban: c

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah who

50. Anti .... drive all the way to Jogjakarta a. are go

b. is going to c. go

(13)

e. will be Jawaban: b

Pembahasan: simple future tense

51. “Attention, please! The train will arrive about 5 minutes....” a. announcement

b. advertisement c. invitation d. gratitude e. apologize Jawaban: a

Pembahasan: kalimat tersebut adalah sebuah pengumuman

52. I don’t like people ... never come on time. a. when

b. where c. that d. who e. which Jawaban: d

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah who

53. The machine .... broke down has now been repaired. a. that

b. whom c. where d. when e. who Jawaban: a

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah that

54. Rani : “I’m so tired. I’m about to fall asleep.” Nian : “I .... you some coffe.”

a. want b. brought c. will get d. am e. wants Jawaban: c

(14)

a. when b. where c. if d. that e. who Jawaban: d

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah that

56. I promise you that I .... (not tell) anyone about your secret. a. will telling

b. am not tell c. won’t tell d. who tell e. tells Jawaban: c

57. Who ... make John’s birthday cake? a. are go

b. is going to c. that

d. want e. get to Jawaban: b

Pembahasan: simple future tense

58. When you ... tonight, we will go out for dinner. a. will arrive

b. arrived c. arrive

d. would arrive e. had arrived Jawaban: c

59. Rara : Ruri, are you free on Monday night? Ruri : Yes, Rara. I have nothing to do.

Rara : I was wondering if you’d like to come to a forum meeting to celebrate the Earth Day.

Ruri : Sounds great!

The dialogue above tells about.... a. announcement

(15)

c. thanking d. invitation e. advertisement Jawaban: d

Pembahasan: dialog tersebut adalah tentang undangan

60. “Good afternoon the visitors of Jakarta Fair 2010.” “Attention, please!”

“We announce for who belongings a car which numbered B 6973 RD, to move away your car, because it obstructs the other cars to pass the entrance.”

“Thank you for attention.” The text above tells about.... a. invitation

b. thanking c. apologizing d. advertisement e. announcement Jawaban: e

Pembahasan: teks tersebut adalah sebuah pengumuman

61. It seems that earth is the only planet .... can support life a. that

b. if c. when d. where e. who Jawaban: a

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah that

62. A mystery is something ... cannot be explained a. if

b. who c. when d. that e. whom Jawaban: d

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah that

63. Do you know the woman.... lives next door? a. who

(16)

c. that d. when e. where Jawaban: a

Pembahasan: relative clause yang tepat untuk kalimat tersebut adalah who

64. They .... attend Nina’s wedding party next week a. is go

b. go to

c. are going to d. would rather e. prefer

Jawaban: c

Pembahasan: simple future tense

65. I .... you when I arrive a. will call

b. never call c. am call d. have call e. called Jawaban: a

Choose the best answer by crossing a, b, c, d, or e!

66. These are the functions of memo, except.... a. make a request

b. clarify readers to a problem c. announce a company policy

d. confirm what has been decided in a conversation e. invite freinds

Jawaban: e

Question 67-70 refers to the following memo MEMO

To : All employees

From : Teddy Mcbrian The Peronnel Manager Date : June 23, 2010

(17)

Effective July 1, all personell officers travelling on company business must use the most economical means possible. No flight under five hours can be booked in business class. No flight regardless of duration can be booked in first class or on the Concorde

67. Who is affected by this memo? a. all personnel officers

b. only the personnel manager c. only the board of directors d. Teddy Mcbrian

e. only frequent travelers Jawaban: a

68. Why was the memo written? a. to save money

b. to save time

c. to reward the employees d. to increase company travel e. technical problems

Jawaban: a

Pembahasan: memo tersebut ditulis untuk menghemat uang perusahaan

69. If a fligh over five hours, what clas can be booked? a. first

b. business c. concorde d. executive e. economy Jawaban: b

70. When will the rule be effective? a. in five month

b. at the first of year c. at the end of summer d. in two months

e. in about a week Jawaban: e

(18)

Questions 71-73 refer to the following text My Useful Telephone Numbers

My school 876-4122 Rara my classmate 875-3315 Mom 875-4432 My Dad 876-6245 Grandma 875-3974

71. If you want to ask about homework, which number would you call? a. 876-4122

b. 876-6245 c. 875-3974 d. 875-3315 e. 875-4432 Jawaban: d

Pembahasan: jika ingin menanyakan tentang pekerjaan rumah maka orang yang akan ditelepon adalah Rara

72. It’s time to holiday, I want to refresh in a village, which number would you call? a. 876-4122

b. 876-6245 c. 875-3974 d. 875-3315 e. 875-4432 Jawaban: c

Pembahasan: jika ingin berlibur di desa maka orang yang akan ditelepon adalah nenek (grandma)

73. If you want to ask at what time your dad will go home today, which number would you call?

a. 876-4122 b. 876-6245 c. 875-3974 d. 875-3315 e. 875-4432 Jawaban: b

74. If we....(not go) to their party, they would be disappointed a. not going

(19)

c. aren’t go d. don’t go e. gone Jawaban: b

75. I’m not tired enough to go to bed yet. I...seleep if I went to bed now. a. shall

b. should c. can d. wouldn’t e. will Jawaban: d

76. I saw Jane this morning. She was.... the bus a. on

b. in c. at d. by e. with Jawaban: a

Pembahasan: preposition yang tepat untuk kalimat tersebut adalah on

77. The plane was badly damaged....lighting a. with

b. on c. by d. in e. at

Jawaban: c

Pembahasan: pesawat tersebut rusak parah tersambar halilintar

78. Sorry, we’re late. We missed the bus, so we had to come... foot. a. with

b. on c. by d. in e. at

Jawaban: b

Pembahasan: kami ketinggalan bus, karena itulah kami harus berjalan kaki

(20)

a. by b. in c. with d. on e. at

Jawaban: a

80. Who is the man standing...the window? a. by

b. in c. with d. at e. on Jawaban: a

81. I decided not to go .... car a. at

b. on c. with d. in e. by Jawaban: e

82. I went ... my bicyle instead a. in

b. with c. by d. on e. at

Jawaban: d

83. What is the last part of a letter? a. to

b. dear c. signature d. address

e. sincerely yours Jawaban: c

Pembahasan: bagian paling akhir dari sebuah surat adalah tanda tangan

(21)

a. lower

b. 1st paragraph c. 2nd paragraph d. middle

e. upper right hand Jawaban: e

Pembahasan: penggunaan pena bukanlah bagian dari sebuah undangan

85. These are parts of personal invitations, except.... a. a polite introduction

b. general courtesies c. closing

d. giving more detail e. using a ballpoint Jawaban: b

Pembahasan: Rian mengirimkan surat Marsha melalui pos

86. “How did you snd that letter yesterday?” “I sent that letter...post.”

a. in b. by c. to d. with e. at

Jawaban: a

Pembahasan: teks tersebut adalah sebuah undangan

87.

Hi Freinds

Please come to my birtday party On Sunday, August 15, 2010 At 4 p.m.

Jl. Raya Permai No. 19 Tangerang

Love Virza

The text above tells about.... a. invitation

(22)

e. memo Jawaban: e

Pembahasan: teks tersebut adalah sebuah undangan

88. A text that tells about something to be remembered or short report is.... a. invitation

b. announcement c. advertisement d. apologize e. memo Jawaban: a

89. I would be happy if my father...me a new car a. buy

b. bought c. was bought d. have bought e. will buy Jawaban: b

90. An educational Institute needs some qualified teachers. What should they do? a. announce consumers

b. invite the qualified teachers c. advertise a job vacancy d. write a memo

e. promote a new product Jawaban: c

Pembahasan: sebuah institut membutuhkan beberapa guru yang memenuhi

persyaratan, maka institut tersebut sebaiknya memasang iklan lowongan pekerjaan.

91. Susan asked Margareth, “Where do you live?” He asked her....

a. to ask gus address b. to go

c. don’t go anywhere d. when she go e. where she lived Jawaban: e

(23)

a. recount

b. descriptive text c. narrative text d. news item e. headlines Jawaban: b

Pembahasan: kalimat tersebut adalah contoh teks deskriptif

93. Peggy told me that the girls had helped in the house. The sentence is an example of....

a. direct speech b. argumentation c. reported speech d. exposition e. comparison Jawaban: c

Pembahasan: kalimat tersebut adalah adalah contoh reported speech

94. I’m afraid I .... to your party next week a. can’t come

b. came

c. would come d. able to coming e. comes

Jawaban: a

Pembahasan: kata-kata yang tepat untuk mengisi titik-titik tersebut adalah can’t come

95. These are the types of narrative text, except.... a. folktales

b. legend c. advertising d. historical fiction e. fantasy

Jawaban: c

Pembahasan: Advertisement bukanlah contoh teks narrative

96. The purpose of narrative text is to... a. describe

b. retell what happen c. report something

(24)

e. entertain Jawaban: b

97. The social function of descriptive text is to describe.... a. report something

b. particular person

c. persuade the reader that something is fun d. entertain

e. give an advice Jawaban: b

98. “You look tired.” “Yes, I .... last night.” a. can sleep

b. can’t sleep c. could sleeping d. couldn’t sleep e. am sleeping Jawaban: d

99. Ronny told me, “I like the movie.” Rony told me that ....

a. She liked the movie b. he doesn’t like the movie c. he liked everything d. he liked the movie e. he likes that movie Jawaban: d

Pembahasan: Rony berkata bahwa ia menyukai filem tersebut

100. I studied at SD “Merah Putih” in Jakarta. After finishing my elementary school. I moved from Jakarta with my parents to Samarinda.”

The text above is an example of.... a. descriptive

b. narrative c. argumentation d. news item e. advertisement Jawaban: b

(25)

a. be able to b. could c. can d. mind e. like Jawaban: a

102. The following title is the example of narrative text.... a. The procedure of Making a Birthday Cake

b. How to Make Orange Juice c. Malin Kundang

d. How to be a Good Student e. The Process of Making a Plane Jawaban: c

103. Irman Said, “I don’t like watching movie.” The indirect sentence of the sentence above is.... a. Irman said he doesn’t like watching movie b. Irman said that he is not like watching movie c. Irman said that he will not like watching movie d. Irman said that he did not like watching movie e. Irman said that he doesn’t like watching movie Jawaban: d

104. Sany asked me, “What do you bring?” Sandy asked me...

a. what I brought b. what I’ve brought c. what I am bringing d. what I has brought e. what I bring

Jawaban: a

Pembahasan: Sally bertanya apakah yang saya bawa

105. The story of Sangkuriang belongs to .... text. a. narrative

(26)

Pembahasan: cerita Sangkuriang termasuk jenis teks narative

106. Raka asked me why I came late? Raka asked me, “ .... “

a. why are you coming late? b. why will you come? c. why did you come late? e. why does you come late? Jawaban: c

107. I want a .... flat. We don;t have enough space here. a. bigger

b. biggest c. more bigger d. more biggest e. big

Jawaban: a

Pembahasan: kata yang tepat untuk mengisi titik-titik tersebut adalah bigger, yang artinya lebih besar

108. You’ll find your way around the town... if you have a good map. a. more easy

b. easely c. more easily d. more easier e. easier Jawaban: e

Pembahasan: kita akan lebih mudah mencari jalan di kota jika memiliki peta yang bagus

109. You look... Have you lost your weight? a. more fat

b. fatten up c. thinner d. fat e. thin Jawaban: c

Pembahasan: kata yang tepat untuk mengisi titik-titik tersebut adalah thinner, yang artinya lebih kurus

(27)

a. more important than b. most important c. important than d. imported e. import Jawaban: a

111. We play volleyball. The passive voice of the sentence is.... a. Volleyball is playing by us

b. Volleyball is played by me c. Volleyball is played us d. Volleyball are played by us e. Volleyball is played by us Jawaban: e

Questions 2-5 refer to the following text!

I have a close Freind. She is beautiful, attractive, and trendy. She always want to be a trend setter of the day. She always pays much attention on her appearance. Rencently, she bought a new boots from Blowfish shoes production.The shoes really suit her.

Her new Blowfish women shoes are wonderful. When she walks with the shoes, all of her freinds, including me will watch and admire her that she has the most suitable shoes for her physical appearance. The style, bright color, and the brand represent her as a smart woman of the day. She really has a perfect appearance.

She really likes the shoes. She said that the products covered all genders. The blowfish men’s shoes are as elegant as the women’s shoes. The products provide various choice from ballet, casual, until athletic shoes. Those shoes designed in atractive way. The products are international trader mark and become the hottest trend.

112. The text above is an example of .... text a. narrative

b. descriptive c. fable d. argument e. news item Jawaban: b

(28)

113. The text above describes about.... a. shoes

b. friend c. new stylist d. products e. designer Jawaban: a

114. According to structure of descriptive text. Identification is on the .... paragraph. a. first

b. second c. third d. fourth e. fifth Jawaban: a

115. The description is on the .... paragraph a. first

b. second c. third d. fourth e. fifth Jawaban: b

116. Tom : “Come at 8!” Tom told me ...

a. don’t be late b. come 8 o’clock c. to come at 8 d. come in e. to join at 8 Jawaban: c

117. Anna : “Open the window!” Anna told me....

(29)

118. Mandy: “Can I help you?” Mandy wanted to know.... a. If I help her

b. if she could help me c. if you can help me d. if I know her e. if I can help you Jawaban: b

119. Oliver taught the children. The passive voice of the sentence is .... a. The child was taught by Oliver

b. The Children were taught by Oliver c. The children thinking by Oliver d. The child was thinking by Oliver e. I taught a child by Oliver

Jawaban: b

120. Victoria rode the brown horse. The passive voice of the sentences is .... a. The brown horse was rode

b. The brown had ridden

c. Victoria ridden the brown one d. I was ride a horse

e. The brown horse was ridden by Victoria. Jawaban: e

121. Frank : “How muh pocket money does Lisa get?” Frank wanted to know....

a. when pocket money Lisa got b. how much it cost

c. how much pocket money Frank got d. where Lisa bought it

e. how much pocket money Lisa got. Jawaban: e

122. I have recently lost my dog. He is a big, black and white dog, with a grey spot just above his left ear. He weighs 58 pounds and has black spots on his tongue. He is Chow and Shepred mix. He comes by the name of Sparky.

The text is an example of .... text. a. narrative

(30)

c. news item d. descriptive e. tale

Jawaban: d

123. The paragraph above tells about.... a. lost freind

b. lost dog c. a new dog d. the color of dog e. pet

Jawaban: b

124. “I woke up early this morning the I cleaned my bedroom, the I went to market to buy vegetables, the I played game with my brother”.

The text above is an example of ... text a. descriptive

b. narrative c. tale d. fabel e. news item Jawaban: b

125. Teacher: “Do your homework!” The teacher told me....

a. The homework is done b. don’t do anything

c. don’t forget the homework d. to do your homework e. to do my homework Jawaban: e

126. Mother waters the flowers. The flowers....

a. watered by mother b. are watered by me c. is mine

d. were watered is mine e. are watered by mother Jawaban: e

(31)

127. Tom and Max ate five hamburgers. Fiver hamburgers....

a. ate by me b. are eat by Tom

c. were eaten by Tom and Max d. are eaten only by Max e. were ate by them Jawaban: c

Pembahasan: lima hamburger telah dimakan oleh Tom dan Max

128. These are the linguistic features of news item text, except.... a. Action verbs

b. Verbal verbs

c. Spatial circumstances d. Orientation

e. Mental verbs Jawaban: d

129. The dog bit the old lady The old lady....

a. is bit by the dog b. was runaway c. bitten by the dog d. was bit herself

e. was bitten by the dog Jawaban: e

Pembahasan: wanita tua itu digigit anjing.

130. These are the linguistic features of descriptive text, excep.... a. Specific participants

b. Mental verbs c. Linking verbs d. Simple present e. Noun phrase Jawaban: b

Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan

(32)

Figure

Updating...

References

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in