[ThichTiengAnh.Com] Anh Nguyễn Thị Minh Khai

Download (0)

Teks penuh

(1)

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO HÀ TĨNH ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN I TRƯỜNG THPT N.T.MINH KHAI Môn thi: Tiếng Anh

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in

pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. presentation B. nation C. question D. mention

Question 2: A. stopped B. missed C. laughed D. closed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3: A. ensure B. follow C. result D. museum Question 4: A. intensity B. invaluable C. intimacy

D. investigate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I saw him hiding something in a________________ bag. A. black small plastic B. small plastic black C. plastic small black D. small black plastic

Question 6: An endangered species is a species____ population is so small that it is in danger of extinction.

A. what B. which C. whose D. who

Question 7: John _________ this task yesterday morning, but I did it for him. He owes me a thank-you.

A. may have completed B. should have completed C. must have completed D. can have completed

Question 8: An eyewitness described how ten people__________________in the fire.

A. had been being B. had been killed C. had killed D. were killed

Question 9: George wouldn't have met Mary____________ to his brother's graduation party.

(2)

A. my teeth be taken care of B. take care of my teeth

C. get my teeth to take care of D. get my teeth taken care of

Question 11: Not until a monkey is several years old ___ to exhibit signs of independence from its mother.

A. begins B. beginning C. it begins D. does it begin

Question 12: _________, 70 percent alcohol is more effective than 100 percent alcohol.

A. An antiseptic used B. How an antiseptic is used

C. An antiseptic when used D. When used as an antiseptic

Question 13: When you use the Internet, you have so much information at your ___________.

A. hands B. fingers C. fingertips D. thumbs

Question 14: The ______ exam in March prepared pupils for the real thing in June.

A. fake B. mock C. unreal D. false

Question 15: The teacher as well as his students________ at the school meeting yet.

A. arrived B. hasn’t arrived C. haven’t arrived D. not arriving

Question 16: Is it necessary that I ____________ here tomorrow? A. be B. would be C. will be D. am being

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in the following questions

Question 17: The new cowboy-film catches the fancy of the children. A. satisfies B. amuses C. attracts D. surprises

Question 18: I couldn’t understand what the child said because the words were in the wrong sequence.

A. order B. book C. place D. spelling

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

(3)

A. cover B. protect C. conserve D. reveal

Question 20: They have not made any effort to integrate with the local community.

A. co-operate B. separate C. put together D. connect

Mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 21: Yolanda ran over to me and breathless informed the failure of our team.

A B C D

Question 22: After writing it, the essay must be duplicated by the student himself and

A B

handed in to the department secretary before the end of the month. C D

Question 23: Before the invention of the printing press, books have been all printed

A B C

by hand. D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following

exchanges

Question 24: John: “If only I hadn’t lent him all my money” Peter: “________________________”

A. I’m afraid you will have to do it. B. All right. You will be OK.

C. Sorry, I have no idea. D. Well, you did, so it’s no use crying over spilt milk.

Question 25: Bob: "Don’t fail to send your parents my regards.” Ben: "_________________________"

A. Thanks, I will. B. Good idea, thanks. C. You’re welcome D. It’s my pleasure.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the

(4)

Question 26: The man wanted to get some fresh air in the room. He opened the window

A.The man wanted to get some fresh air in the room because he opened the window

B.The man opened the window in order to get some fresh air in the room

C.The man got some fresh air in the room, even though he opened the window

D.Having opened the window, the room could get some fresh air Question 27: The agreement ended six-month

negotiation. It was signed yesterday.

A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.

B.The negotiation which lasted six months was signed yesterday. C.The agreement which was signed yesterday lasted six months.

D.The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following

questions.

Question 28: The soccer team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. Not only did the soccer team lose the match but they blamed each other as well.

B.No sooner had the soccer team started to blame each other than they knew they lost the match.

C.As soon as they blamed each other, the soccer team knew they lost the match.

D.Hardly had the soccer team known they lost the match when they started to blame each other.

Question 29: Lucy always reminds me of my youngest sister. A.My youngest sister’s name is Lucy.

B.I always think of Lucy, my youngest sister.

C.Whenever I see Lucy, I think of my youngest sister. D.It is Lucy who is my youngest sister.

Question 30: “Why don’t you participate in the volunteer work in summer?” said Sophie.

A. Sophie suggested my participating in the volunteer work in summer.

B.Sophie suggested me to participate in the volunteer work in summer. C.Sophie made me participate in the volunteer work in summer.

(5)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Most human diets contain between 10 and 15 percent of their total calories as protein. The rest of the dietary energy comes from carbohydrates, fats, and in some people, alcohol. The proportion of calories from fats varies from 10 percent in poor communities to 40 percent or more in rich communities.

In addition to providing energy, fats have several other functions in the body. The fat-soluble vitamins, A, D, E, and K, are dissolved in fats, as their name implies. Good sources of these vitamins have high oil or fat content, and the vitamins are stored in the body’s fatty tissues. In the diet, fats cause food to remain longer in the stomach, thus increasing the feeling of fullness for some time after a meal is eaten. Fats add variety, taste, and texture to foods, which accounts for the popularity of fried foods. Fatty deposits in the body have an insulating and protective value. The curves of the human female body are due mostly to strategically located fat deposits.

Whether a certain amount of fat in the diet is essential to human health is not definitely known. When rats are fed a fat-free diet, their growth eventually ceases, their skin becomes inflamed and scaly, and their reproductive systems are damaged. Two fatty acids, linoleic and arachidonic acids, prevent these abnormalities and hence are called essential fatty acids. They also are required by a number of other animals, but their roles in human beings are debatable. Most nutritionists consider linoleic fatty acid an essential nutrient for humans.

Question 31: We can infer from the passage that all of the following statements about fats are true EXCEPT____________.

A.poor people eat more fatty foods

B.alcohol is not a common source of dietary energy C.fats provide energy for the body

D.economics influences the distribution of calorie intake

Question 32: The word “functions” in the second paragraph is closest in meaning to

A. forms B. sources C. needs D. jobs

Question 33: The word “essential to” in the third paragraph is closest in meaning to

A. beneficial to B. detrimental to C. required for D. desired for

Question 34: According to the author of the passage, which of the following is true for rats when they are fed a fat free diet?

(6)

C. They stop growing D. They have more babies Question 35: Linoleic fatty acid is mentioned in the passage

as____________.

A. a nutrient found in most foods B. an essential nutrient for humans C. preventing weight gain in rats D. more useful than arachidonic acid

Question 36: The phrase “these abnormalities” in the third paragraph refers to____________.

A.curves on the human female body

B.cessation of growth, bad skin, and damaged reproductive systems C.strategically located fat deposits D. a condition caused

by fried foods

Question 37: That humans should all have some fat our diet is, according to the author

A. only true for women B. not yet a proven fact

C. proven to be true by experiments in rats D. a commonly held view

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Very few people in the modern world obtain their food supply by hunting and gathering in the natural environment surrounding their homes. This method of harvesting from nature's provision is the oldest known subsistence strategy and has been practised for at least the last two million years. It was, indeed, the only way to obtain food until rudimentary farming and the domestication of wild animals were introduced about 10,000 years ago.

Because hunter-gatherers have fared poorly in comparison with their agricultural cousins, their numbers have dwindled, and they have been forced to live in marginal environments, such as deserts and arctic wastelands. In higher latitudes, the shorter growing seasons have restricted the availability of plant life. Such conditions have caused a greater dependence on hunting, and on fishing along the coasts and waterways. The abundance of vegetation in the lower latitudes of the tropics, on the other hand, has provided a greater opportunity for gathering a variety of plants. In short, the environmental differences have restricted the diet and have limited possibilities for the development of subsistence societies.

(7)

exhausted, the community moves on to exploit another site. We also notice seasonal migration patterns evolving for most hunter-gatherers, along with a strict division of labor between the sexes. These patterns of behavior may be similar to those practised by mankind during the Paleolithic Period.

Question 38: The word "domestication" in the first paragraph mostly means

A.adapting animals to suit a new working environment

B.teaching animals to do a particular job or activity in the home C.hatching and raising new species of wild animals in the home

D.making wild animals get used to living with and working for humans Question 39: The word "marginal" in the second paragraph is closest in meaning to

A. suburban B. forgotten C. abandoned D. disadvantaged

Question 40: According to the passage, studies of contemporary subsistence societies can provide a _________.

A.deeper insight into the dry-land farming

B.broader vision of prehistoric natural environments C.further understanding of prehistoric times

D.further understanding of modern subsistence societies

Question 41: According to the passage, subsistence societies depend mainly on

A. agricultural products B. farming methods C. hunter-gatherers' tools D. nature's provision Question 42: According to the author, most contemporary and prehistoric hunter-gatherers share ___________.

A. some restricted daily rules B. only the way of duty division C. some patterns of behavior D. some methods of production

Question 43: Which of the following would serve as the best title of the passage?

A. Hunter-gatherers: Always on the Move B. A Brief History of Subsistence Farming C. Evolution of Humans' Farming Methods D. Hunter-gatherers and Subsistence Societies

Question 44: In the lower latitudes of the tropics, hunter- gatherers ____________.

A.have better food gathering from nature B.harvest shorter seasonal crops

(8)

Question 45: According to the passage, which of the following is NOT mentioned?

A. Hunting or fishing develops where there are no or short growing seasons.

B.The number of hunter-gatherers decreases where farming is convenient.

C.Harvesting from the natural environment had existed long before farming was taken up.

D.The environmental differences produce no effect on subsistence societies.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

ROBOTS

Ever since it was first possible to make a real robot, people have been hoping for the invention of a machine that would do all the necessary jobs (46) _____ the house. If boring and repetitive factory work could be (47) ______ by robots, why not boring and repetitive household chores too?

For a long time the only people who really gave the problem their attention were amateur inventors. And they came up against a major difficulty. That is, housework is actually very complex. It has never been one job, it has always been many. A factory robot carries out one task endlessly (48) _______it is reprogrammed to do something else. It doesn’t run the whole factory. A housework robot, on the other hand, has to do several different (49) _____ of cleaning and carrying jobs and also has to cope (50)______all the diffenrent shapes and positions of rooms, furniture, ornaments, cats and dogs. Therefore, there have been some developments recently. Sensors are available to help the robot locate objects and avoid obstacles. We have the technology to produce the hardware. All that is missing the software - the programs that will operate the machine.

Question 46: A. over B. around C. through

D. for Question 47: A. managed B. succeeded

C. made

D. given Question 48: A. until B. while C.

since

D. when Question 49: A. systems B. types

C. ways

(9)

ĐÁP ÁN THAM KHẢO

1C 2D 3B 4C 5D 6C 7B 8B 9B 10D

11D 12D 13C 14B 15B 16A 17C 18A 19D 20B

21B 22A 23C 24D 25A 26B 27D 28D 29C 30A

31A 32D 33C 34C 35B 36B 37B 38D 39D 40C

Figur

Memperbarui...

Referensi

Pindai kode QR dengan aplikasi 1PDF
untuk diunduh sekarang

Instal aplikasi 1PDF di