48 Đề thi thử Tiếng Anh các trường trên toàn quốc năm 2017 có đáp án (bản WORD) Anh FTU ngày 0204

37  Download (0)

Teks penuh

(1)

TRƯỜNG ĐẠI HỌC NGOẠI THƯƠNG ĐỀ THI THỬ TIẾNG ANH THPTQG 2017

VIỆN KINH TẾ & THƯƠNG MẠI QUỐC TẾ Kỳ thi ngày 02/04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. banner B. change C. plane D. sale

Question 2: A. bathing B. method C. bathroom D. width Question 3: A. literature B. acupuncture C. preventive D. temperature

Question 4: A. historical B. librarian C. adolescence D. phenomenon

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the

underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 5: She deeply resents to be told what to do by someone in a lower position than her.

A B C D

Question 6: Color blindness may exist at birth or may occur later in life as a result from disease or injury. A B

C

Question 7: The fact that certain animal species have become, or are about to become, extinct A B

today are entirely man’s responsibility. C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: By May, Sarah _______ enough for a trip to Japan.

A. saves B. will have saved C. has saved D. will be saving

Question 9: This monument ______ solders who died in the war.

A. celebrates B. remembers C. reminds D. commemorates Question 10: With the exception of mercury, _______ at standard temperature.

A. the metallic elements are solid B. since the metallic elements are solid

C. metallic elements being solid D. which is a solid metallic element Question 11: We live in the _______ on the corner.

A. brick house old large B. large old brick house C. old brick large house D. brick large old house

Question 12: Coal, oil and other similar _ resources may eventually be replaced by solar energy.

(2)

Question 13: You _______ continue. You have made your point clear enough. A. needn’t B. mustn’t C. don’t have D. won’t

Question 14: _______ price is high, we cannot afford to buy a new car. A. Now that B. Although C. Whereas D. As long as

Question 15: Having been delayed by heavy traffic, _______.

A. her being late was inevitable B. she was unable to arrive on time C. it was difficult for her to arrive on time D. it was impossible for her to arrive on time

Question 16: _______ it were well paid, I would accept this proposal. A. Providing B. Unless C. But for D. If only

Question 17: They still haven’t make a decision _______ to the new color scheme. A. with regard B. on reflection C. in view D. by contrast Question 18: My English is progressing in ______.

A. odds and ends B. leaps and bounds C. bounds and leaps Question 19: I know we had an argument, but now I’d quite like to _______.

A. look down B. make up C. fall out

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Mr. Smith is going shopping to buy a pair of new shoes. Mr. Smith: “I’d like to try on these shoes, please.” - Salesgirl: “_______”

A. That’s right, sir. B. By all means, sir. C. I’d love to. D. Why not?

Question 21: Mary is moving out. She is having trouble with some heavy boxes and she wants Tom to help her.

Mary: “__________” - Tom: “Yes, of course.”

A. You won’t help me this time. B. You’d better give me one hand.

C. I don’t think I’ll need your help now. D. Could you give me a hand?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: The editor, preferring a more terse writing style, cut 500 words from the 2000-word article. A. elegant B. factual C. descriptive D. concise

Question 23: My aunt’s new book is published next year.

A. comes on B. comes in C. comes out D. comes up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: He was so insubordinate that he lost his job within a week.

A. fresh B. disobedient C. obedient D. understanding Question 25: He didn’t bat an eye when he realized he failed the exam again.

(3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: At no time did the two sides look likely to reach an agreement. A. The two sides had no time to reach an agreement.

B.The two sides never looked likely to reach an agreement.

C.If the two sides had had time, they would have reached an agreement. D.The two sides never looked like each other.

Question 27: People who are unhappy sometimes try to compensate by eating too much. A. Unhappy people are usually overweight because they tend to eat too much.

B.Eating too much occasionally makes people unhappy and depressed. C.For some people, eating too much is a reason to be miserable.

D.When depressed, people occasionally attempt to offset their misery by overeating.

Question 28: “Why don't you have your room repainted?” said Nick to Joey. A. Nick suggested having Joey's room repainted.

B.Nick suggested that Joey should have his room repainted. C.Nick asked Joey why you didn't have your room repainted. D.Nick wanted to know why Joey doesn't have his room repainted Question 29: The agreement ended six-month negotiation. It was

signed yesterday.

A. The agreement ended six-month agreement was signed yesterday. B. The agreement signed yesterday lasted six months.

C. The negotiation which lasted six months was signed yesterday. D. The agreement which was signed yesterday ended six-month

negotiation.

Question 30: I think I should have cooked more food. There is nothing left now.

A. I should not have cooked so much food. B. I regret cooking too much food now.

C. I did not cook much food and I think it is OK now. D. I did not cook much food and I think it was a mistake.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the

numbered blanks from 31 to 35.

TREES FOR LIFE

Trees are amongst the biggest and longest-living things on Earth, some (31) ___ back longer than the oldest buildings. But as well as being nice to look at, trees also play an important role in improving the quality of our lives.

(4)

oxygen we need to breathe. At local neighborhood level, trees also bring important environmental benefits. They offer shade and shelter, which in turn reduces the amount of energy needed to heat and cool nearby buildings; at the same time, they also remove other impurities from the air we breathe.

Urban trees are especially important because for many people they provide the only daily contact with the natural world. What’s more, urban trees also provide a home for birds, small animals and butterflies. (34) ____ the trees we could lose the pleasure of seeing these creatures in our cities. Unfortunately, (35) ___, trees in cities are now coming under threat. There is a limit to the level of pollution they can put up with and, down at the street level, their roots are being seriously disturbed by the digging needed to make way for modern telephone, television and other cables.

Question 31: A. dating B. aging C. growing D. stretching Question 32: A. range B. size C. scale D. area Question 33: A. in B. away C. up D. out

Question 34: A. Within B. Beyond C. Without D. above Question 35: A. therefore B. however C. despite D. whilst

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. Since the world became industrialized, the number of animal species that have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal tigers, for instance, which once roamed the jungles in vast numbers, now number only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct. What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will have been caused almost entirely by poachers who, according to some sources, are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an example of the callousness that is contributing to the problem of extinction. Animals such as the Bengal tiger, as well as other endangered species, are valuable parts of the world’s ecosystem. International laws protecting these animals must be enacted to ensure their survival – and the survival of our planet.

Countries around the world have begun to deal with the problem in various ways. Some countries, in an effort to circumvent the problem, have allocated large amounts of land to animal reserves. They then charge admission prices to help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend on world organizations for support. This money enables them to invest in equipment and patrols to protect the animals. Another solution that is an attempt to stem the tide of animal extinction is an international boycott of products made from endangered species. This has had some effect, but it will not, by itself, prevent animals from being hunted and killed.

Question 36: What is the main topic of the passage?

A. Endangered species B. Problems with industrialization C. The Bengal tiger D. International boycotts

Question 37: The word “callousness” could be best replaced by which of the following?

A. incompetence B. indirectness C. insensitivity D. independence

Question 38: The passage is divided into two paragraphs in order to contrast _______.

(5)

solution

C. a statement and an illustration D.specificand general information

Question 39: What does the word “this” in the first paragraph refer to in the passage?

A. Bengal tiger B. Interest in material gain C. Killing animals for personal satisfaction D. The decrease in the Bengal tiger population Question 40: The word “defray” is closest in meaning to which of the following?

A. make a payment on B. raise C. lower D. make an investment toward

Question 41: The author uses the phrase “stem the tide” in the second paragraph to mean _______.

A. touch B.stop C. tax D. save Question 42: Which of the following best describes the author’s attitude?

A. indifferent B. forgiving C. concerned D. surprised Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

RACES AND THEIR GENETIC DIFFERENCES

Genetics is the study of hereditary characteristics that are passed down from one generation of living organisms to another. Although farmers have used selective breeding to improve the resilience of crops and animals, it wasn't until the mid-1800s that Gregor Mendel started the science of genetics as we know it today. Following Mendel's methods, scientists have discovered "chromosomes" and "DNA". With the ability to study DNA, scientists were able to study the genetic differences between races.

Modern genetics discovered that all humans are descendants of "Mitochondrial Eve," a woman who lived over 150,000 years ago in Africa. Since the first humans were born, over 75,000 generations have passed, and many subtle differences are now evident. Humans share at least 99% of their genetic makeup. A 1% difference may not seem like much, but when you consider that a chimpanzee shares 98% of human genes, you realize how much a 1% difference makes!

(6)

from liver disease than other races. Europeans suffer more from heart disease and cancer.

Genes not only affect our susceptibility to disease, they also affect our physical attributes. The Dinka people from the Sudan are considered to be the tallest people with men having an average height of 6ft 3in., while women hit the big time with an impressive 5ft 3in. This contrasts sharply with the Pygmy tribes who get the short end of the stick at only about 4ft 11in tall.

Genetic differences may help us to tailor health services to people of different races or to detect life threatening diseases early. However, they are not significant enough to support the claim that one race is superior to another. In fact, our modern scientific understanding of human genetic diversity flies in the face of almost all our social stereotypes.

Question 43: What is genetics?

A. The study of old people B. The study of muscles in your body C. The study of inherited characteristics D. The study of human’s characteristics Question 44: Why do farmers practice selective farming?

A.To make animals and crops more resilient B.They only want to grow one crop

C.They want to increase the number of farmers D.To make crops tastier

Question 45: What were scientists able to discover using Mendel's methods? A. Chromosomes B. DNA C. Genetic differences D. (A) and (B) are correct

Question 46: What does the phrase “a tall story” mean?

A. exaggeration B. unbelievable C. cynical D. untrue Question 47: Where do the greatest genetic differences occur?

A. Between people of different races B. Between Europeans and Africans

C.Between people of the same race D. Between Asians and Africans Question 48: What two factors contribute to the differences between races?

A.Genetics and socioeconomic factors B. Genetics and access to health care

C.Access to health care and socioeconomic factors D. Genetic makeup and circumstances

Question 49: Which diseases are African-Americans more likely to get?

A.Diabetes and liver disease B. Sickle-cell anemia and diabetes C.Cancer and sickle-cell anemia D. Cancer and heart disease Question 50: What is the author saying in the last paragraph?

A. Race differs a lot in their genetic makeup.

B. Genetic differences aren’t significant between areas. C. All races are descendants of the same woman.

(7)

ĐÁP ÁN

1A 2A 3C 4C 5B 6D 7C 8B 9D 10A

11B 12C 13A 14A 15B 16A 17A 18B 19B 20B

21D 22D 23C 24C 25B 26B 27D 28B 29D 30D

31A 32C 33D 34C 35B 36A 37C 38B 39C 40A

41B 42C 43C 44A 45D 46B 47C 48D 49B 50B

Mọi thắc mắc các bạn vui lòng comment dưới bài viết trong nhóm để được giải thích chi tiết nhé!

Lưu ý KHÔNG tạo bài viết mới để hỏi các câu trong đề này, để các bạn vào sau còn thấy đề.

Figur

Memperbarui...

Referensi

Pindai kode QR dengan aplikasi 1PDF
untuk diunduh sekarang

Instal aplikasi 1PDF di