Anh Hoàng quốc việt

Download (0)

Teks penuh

(1)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO YÊN BÁI KỲ THI THỬ THPTQG NĂM 2017

TRƯỜNG THPT HOÀNG QUỐC VIỆT Môn: Tiếng Anh

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. muddy B. punctual C. studious D. culture

Question 2: A. determine B. examine C. valentine D. heroine Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3: A. purchase B. project C. protect D. produce Question 4: A. rhinoceros B. concentrate C. comfortable D. literature

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 5: Don't be concerned about your mother's illness; she'll recover soon. A. surprised at B. worried about C. embarrassed at D. angry with Question 6: The yearly growth of the gross national product is often used as an indicator of a nation's economy.

A. annual B. irrefutable C. tentative D. routine

Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 7: After Senator Smith announced that he planned to run for president, the telephone at campaign headquarters rang continuously.

A. endlessly B. inceasingly C. incisively D. constantly Question 8: Perhaps more than anything else, it was onerous taxes that led to 'the Peasants' Revolt in England in 1381.

A. burdensome B. heavy C. easy D. light

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 9: For the first time in the history of the country, the person who recommended by the president to replace a retired justice on the Supreme Court is a woman.

A. is B. a retired justice C. to replace D. who recommended

Question 10: It is interested to compare the early stylized art forms of ancient civilizations with the modern abstract forms of art.

A. ancient B. interested C. early stylized D. with

Question 11: Humans have done great advances in technology at the expense of the environment.

A. have done B. at the expense C. advances D. humans

Question 12: There was a gradual raise in the number of literate males and females in the Lowlands.

A. in the Lowlands B. was C. raise D. the number of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 13: Having been selected to represent the Association of American Engineers at the International Convention, ____________.

(2)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

C. he gave a short acceptance speech D. the members congratulated him Question 14: I’m not surprised she changed her mind____________ the last moment.

A. on B. at C. in D. for

Question 15: The players were cheered by their____________ as they came out of the pitch.

A. public B. supporters C. viewers D. audience Question 16: Because of his poor health, it took him a long time to____________ his bad cold.

A. throw over B. throw off C. throw away D. throw down Question 17: The hut____________ is said to be haunted.

A. at the foot of the hill B. in the foot of the hill C. by the foot of the hill D. with the foot of the hill Question 18: Mrs. Brown had her bicycle____________ yesterday.

A. repairing B. repair C. repaired D. be repaired Question 19: They might have told us the way_____________ we hadn’t left in such a hurry way.

A. or B. unless C. when D. if

Question 20: - Anna: “____________________”

- Bob: “I’m glad you enjoyed it. Hope to see you again soon.”

A. That’s a great dinner. Thanks a lot. You’ll have to come to our place sometime. B. My uncle is coming soon. Would you like to come to our dinner?

C. I highly appreciate for the houses you’ve rebuilt for our village.

D. I don’t mind going to the party sometimes but when I know everybody there then I enjoy it.

Question 21: The pay was not brilliant but I could____________ and there were many aspects of the job that I enjoyed.

A. earn high salary B. do a living C. get high salary D. make a living Question 22: - Linda: “What kinds of music do you like, Mary?” --- Mary: “____________”

A. You really guess so. B. Well, I guess I’m really into jazz. C. Hmm, no, I don’t really like Westerns. D. Concert

Question 23: - Peter: “Could you fill it up, please? - Ivan: “________________” A. Where? Of course not. B. Not at all. I’ll fill the oil for you.

C. Sure. Shall I check the oil as well?” D. Certainly. My job is to fill in the application.

Question 24: The university’s programs___________ those of Harvard. A. are second only to B. come second after C. are in second place from D. are first except for Question 25: It was____________ that we decided to stay indoors.

A. such a hot day B. so a hot day C. so a day hot D. such a day hot

Read the following passage, and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks.

The steamer Mongolia was built of iron. It was due at eleven a.m. on Wednesday, the 9th of October, at Suez. The Mongolia sailed regularly between Brindisi and Bombay (26) ______ the Suez Canal, and was one of the fastest steamers belonging to the company. Two men were walking up and down the dock at Suez (27) ______ the crowd of natives and strangers in this fast-growing town. One was the British consul at Suez who was in the (28) ______ of watching, from his office window, English ships daily passing to and fro along the great canal.

The other was a showing unmistakable sign of impatience, nervously (29) ______ up and down, and unable to stand (30) ______ for a moment. This was Fix, one of the detectives who had been sent from England in search of the bank robber. It was his task to (31) ______ every passenger who arrived at Suez, and to follow up any suspicious (32) ______, or anyone who bore a (33)______ to the description of the criminal which he had received two days before from police headquarters at London. "So you say, consul," he asked for the twentieth time, "that this steamer is never (34) ______ schedule?" "No, Mr. Fix," replied the consul. "The Mongolia has always been (35) ______ of the time required by the company's regulations."

(3)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

Question 27: A. within B. among C. in D. between Question 28: A habit B. style C. routine D. way Question 29: A. crawling B. pacing C. jumping D. hopping Question 30: A. quiet B. motionless C. unmoving D. still Question 31: A. see B. observe C. look D. view Question 32: A. character B. man C. being D. human

Question 33: A. familiarity B. correspondence C. coincidence D. resemblance Question 34: A. behind B. before C. after D. off

Question 35: A. before B. after C. ahead D. behind Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Alexis de Tocqueville, the French political scientist, historian, philosopher and politician, is most famous for a four-volume book he wrote called “Democracy in America”. He came to America in 1831 to study the American form of democracy and what it might mean to the rest of the world. After a visit of only nine months, he wrote a remarkable book which is regarded as a classic. De Tocqueville had unusual powers of observation. He described not only the democratic system of government and how it operated, but also its effect on how Americans think, feel, and act. Many scholars believe he had a deeper understanding of traditional American beliefs and values than anyone else who has written about the United States. What is so remarkable is that many of these traits which he observed nearly 200 years ago, are still visible and meaningful today. His observations are also important because the timing of his visit, the 1830s, was before America was industrialized. This was the era of the small farmer, the small businessman, and the settling of the western frontier. It was the period of history when the traditional values of the new country were newly established. In just a generation, some 40 years since the adoption of the U.S. Constitution, the new form of government had already produced a society of people with unique values. He was, however, a neutral observer and saw both the good and bad sides of these qualities.

Question 36: What makes Alexis de Tocqueville special?

A. His long-ago observations are still visible and meaningful today. B. He wrote about “Democracy in America”

C. He named after Alexis de Tocqueville.

D. He read the impact of the book “Democracy in America” Question 37: Alexis de Tocqueville’s nationality is____________.

A. French B. American C. United States D. France Question 38: What is special about Alexis de Tocqueville?

A. He had a deeper understanding. B. He came to America in 1831. C. He had unusual powers of observation. D. He had written about the United States.

Question 39: The phrase “these traits” refers to___________.

A. observations B. how Americans think, feel, and act C. traditional American beliefs and values D. visible and meaningful observations

Question 40: What is the passage primarily about?

A. the progress achieved in America within about 40 years after adoption of the U.S. Constitution

B. “Democracy in America” C. Alexis de Tocqueville

D. the impact of the book “Democracy in America”

Question 41: The word “unique” in the passage is closest in meaning to___________. A. clearly identifiable B. outstanding C. unmatched D. positive

Question 42: According to the passage, when did de Tocqueville visit America? A. 1831 B. 1830s C. 1831-32 D. 1835

Question 43: The word “neutral” in the passage is closest in meaning to____________. A. impartial B. important C. thorough D. careful

(4)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

Question 44: _________, people buy them.

A. As they are expensive B. Because they are expensive

C. For they are expensive D. Although they are expensive Question 45: I always kept candles in the house___________

A. in the case that there was a power cut. B. even if there was a power cut. C. in case there was a power cut. D. even though there was a power cut.

Mark the letter A, B, c or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 46: It’s a pity that you didn’t tell us about this.

A. I wish you told us about this B. I wish you would tell us about this C. I wish you had told us about this D. I wish you have told us about this

Question 47: My brother and I went to that school. A. I went to that school and my brother, too. B. I went to that school and so my brother did. C. I went to that school and so did my brother. D. I went to that school and so my brother did, too. Question 48: Be he rich or poor, she will marry him.

A. She doesn’t want to marry him because he is poor. B. She wants to marry him if he is rich.

C. She will marry him whether he is rich or poor. D. She will marry him however poor he may be.

Question 49: When I met my long-lost brother, I was at a loss for words. A. When the speaker met his brother, he was puzzled about what to say. B. When the speaker met his brother, he had much to say.

C. When the speaker met his brother, he refused to say anything. D. When the speaker met his brother, he had nothing pleasant to say. Question 50: Donald could not help weeping when he heard the bad news.

A. Donald could not stop himself from weeping at the bad news. B. Donald could not allow himself to weep at the bad news. C. Donald could not help himself and so he wept.

D. Donald could not help himself because he was weeping. _________THE END_________

ĐÁP ÁN

1.C 2.C 3.C 4.A 5.B 6.A 7.B 8.D 9.D 10.B

Figur

Memperbarui...

Referensi

Pindai kode QR dengan aplikasi 1PDF
untuk diunduh sekarang

Instal aplikasi 1PDF di